Het Vredespaleis, Tempel van Vrede en Recht
Het Vredespaleis in Den Haag huisvest het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage, maar eveneens de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht.
Het Paleis, het omliggende terrein evenals de Bibliotheek worden beheerd door de Carnegie-Stichting. Deze stichting is genoemd naar de Schots-Amerikaanse filantroop Andrew Carnegie die in 1903 een bedrag van 1,5 miljoen dollar aan de Nederlandse Staat schonk voor de bouw van een ‘Vredestempel’.
Lees meer...
 
Bibliografie

Lairesse, Gérard de. Groot Schilderboek, Waar in de Schilderkonst In al haar Deelen grondig werd Onderweezen,…. Haarlem: J. Marshoorn, 1740. (facsimile: Doornspijk, Davaco, 1969); 1st ed. 1707.
Alberdingk Thijm, J.A.. Gerard de Lairesse. Amsterdam: J.C. Loman jr., 1879

Lees meer...
 
Dankwoord

Op 25 april 2008 werd o.l.v. de directeur van het Vredespaleis de heer Steven van Hoogstraten, in het bijzijn van de burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Fritz Huffnagel van Den Haag, de fondswerving voor de restauratie en het onderzoek van de plafondschilderingen gepresenteerd.

Lees meer...
 
Belegeidingscommissie
Het project wordt ondersteund door een Belegeidingscommissie waarin Manja Zeldenrust van het Rijksmuseum Amsterdam, Margriet van Eikema Hommes van de Universiteit van Amsterdam, Bernice Crijns van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten alsmede Rudi Ekkart van de Rijksdienst voor Kunsthistorische Documentatie zitting hebben.